Tjänster

Magasinering

När ni inte har plats hemma längre för alla era tillhörigheter eller inte vet var ni ska förvara de för tillfället så är magasinering ett bra alternativ. Magasinering kan innebära att ni anlitar ett företag för att förvara era tillhörigheter under en viss tid. Fördelen med att låta ett företag ta hand om era saker för magasinering är att ni slipper tänka på vad ni ska göra av dem och hur länge de kan stå där. De flesta företag som erbjuder dessa tjänster har ofta lokaler som är uppvärmda och larmade med bevakning. Är ni ett företag som letar efter förvaringsmöjligheter är företag som erbjuder magasinering perfekt för er, de kommer och hämtar era saker, emballerar och lagerför de till dess att ni behöver ha tillbaka dem. Det kan vara bra att jämföra flera olika företag med varandra för att hitta den som passar er bäst. Läs igenom kontrakten noga och se till så att företaget eller ni har en gällande försäkring för era saker.

Flytt

Alla vet vi hur otroligt tråkigt det är att packa och flytta för att inte tala om de tunga lyften samt möblerna som behöver ingenjörstekniska lösningar för att ens få in dem i det nya hemmet. Därutöver tillkommer hyra av släp eller lastbil som ska in i trånga utrymmen, vänner och bekanta som ska samlas för att bära och slita. Varför inte istället anlita ett företag som löser det tunga och krångliga med flytten så ni kan fokusera på andra viktiga saker. Många flyttfirmor har lång erfarenhet av att utföra tjänster inom flytt vilket gör att de oftast ger garantier på arbetet och innehar relevanta försäkringar. Dock ska det påpekas att alla flyttfirmor inte har dessa garantier och försäkringar vilket gör att man som beställare av tjänsterna bör ta reda på om dessa finns eller ej.

Flyttstädning

När flytten är avklarad återstår flyttstädningen. Det man bör ta i beaktande när det ska bestämmas om man själv ska utföra den eller anlita ett företag är att städningen är omfattande. Allt ska i princip städas från ugnar och spisar till fönster, brunnar, golv, väggar och tvättmaskin etc. När det gäller flyttstädning kan man göra avdrag för hushållsnära tjänster. RUT-avdrag innebär att privatpersoner kan ansöka om skattereduktion för hushållsnära tjänster som de köpt till ett maxbelopp av 100 000 kronor per år, och få ett avdrag på 50 procent av kostnaden. Tjänsten måste utföras av ett företag med F-skattbevis.